- Kawa mielona arabica – jak powstaje?Kawa mielona arabica – jak powstaje? Proces zaparzania kawy jest stosunkowo nietrudny i znany niemal każdemu. Nie wszyscy zdają sobie jednak sprawę z faktu, jak skomplikowane bywa przygotowanie produktu w taki sposób, by miłośnikowi czarnego naparu pozostało tylko zalanie zmielonych ziaren wrzącą wodą. Dlatego w niniejszym wpisie przybliżymy Państwu proces powstawania mielonej kawy. Jak wyglądają… Czytaj dalej
- Najlepsza kawa ziarnista arabica – tylko w BarisoNajlepsza kawa ziarnista arabica – tylko w Bariso Arabica to bez wątpienia najpopularniejszy gatunek kawy na świecie. Według szacunków to właśnie te ziarna stanowią od 80 do nawet 90% produkcji na niemal wszystkich kontynentach globu. Choć jej nazwa sugeruje pochodzenie z Półwyspu Arabskiego, tak naprawdę coffea arabica naturalnie występuje na obszarze Wielkich Jezior Afrykańskich, a… Czytaj dalej
- Wyjątkowa kraftowa palarnia kawy – BarisoWyjątkowa kraftowa palarnia kawy – Bariso Spożywanie kawy stało się dla setek milionów ludzi na całym świecie niezwykle istotną częścią codziennego życia. To napój, który jak żaden inny stał się kultowy – dość powiedzieć, że spotkania przy latte bądź americano można uznać za ważny element kultury. Niestety jednak spora część miłośników kawy wciąż spożywa napary… Czytaj dalej